Finger Fashion

Werkwijze Acrylnagels

Startersset

Mensen die nog nooit in aanraking zijn gekomen met Acrylnagels kunnen bij mij terecht voor informatie en het plaatsen van een startersset. Dit kan met verschillende technieken, afhankelijk van de lengte van uw natuurlijke nagel. Mocht uw natuurlijke nagel lang genoeg zijn is het mogelijk om de acryl direct op uw natuurlijke nagel aan te brengen, is dit niet het geval dan wordt uw nagel kunstmatig verlengt dmv het aanbrengen van zogenaamde tips of door gebruik te maken van een sjabloon.

Uw natuurlijke nagel wordt ontvet, waarna de nagel wordt ontsmet om het vijlsel en eventuele bacteriŽn te verwijderen. Hierna wordt de eventuele verlenging aangebracht en zodanig verwerkt dat hij naadloos aansluit op uw natuurlijke nagel. Daarna wordt de acryl aangebracht op uw nagel, dit gebeurd in fases. De meeste mensen gaan voor een french manicure (het witte randje aan de nagel). Deze kan in wit, maar ook in een kleuracryl worden aangebracht. Hiervoor heb ik diverse moderne kleuren in mijn assortiment zitten die regelmatig wisselen. Eerst wordt dan het randje french manicure geplaatst op de nagel, waarna de nagel verder wordt opgevult met een laagje roze acryl die goed bij de kleur van uw nagels past om een zo natuurlijk mogelijk aanzicht te krijgen. Hierna wordt de nagel mooi op lengte en in model gevijld, dit kan in verschillende modellen, u kiest zelf wat u het beste bij u vind passen. De meeste mensen kiezen voor een ronde of vierkante uitstraling, van beide vormen heb ik voorbeelden in mijn studio. Maar een combinatie van beide of een ander model is natuurlijk ook mogelijk.

Vind u een french manicure niet mooi? Geen probleem! De nagel kan ook volledig in 1 kleur worden afgewerkt, dit kan in een bij uw nagel passende kleur roze, maar ook 1 of meerdere kleuren kleuracryl is daarbij een mogelijkheid.

U komt na het plaatsen van de startersset na 3 weken terug voor een nabehandeling (tenzij u al eerder acrylnagels heeft gehad en weet wat de groeisnelheid is van uw nagel). Tijdens deze afspraak wordt beoordeeld of u de volgende afspraak beter eerder of later dan de 3 weken kunt afspreken. Afhankelijk van de groeisnelheid van uw eigen nagels moet u elke 2 tot 5 weken terug komen. De meeste mensen komen om de 3 a 4 weken terug voor een nabehandeling.

Nabehandeling

Indien u reeds acrylnagels heeft of eerder voor een starterset bent langsgekomen, is het mogelijk om langs te komen voor een nabehandeling. Hierbij wordt de oude acryl voor ongeveer 90% weg gevijld voordat er een nieuwe laag kan worden aangebracht. De oude laag moet zo ver worden weg gevijld om te voorkomen dat u hele dikke nagels krijgt die er niet meer natuurlijk uit zien en onhandig zijn in het dagelijkse leven. Afhankelijk van de groeisnelheid van uw eigen nagels moet dit elke 2 tot 5 weken gedaan worden. De meeste mensen komen om de 3 a 4 weken terug voor een nabehandeling.

nagels handHierna wordt er een nieuwe laagje aangebracht over het restant van het oude laagje, dit gebeurd op dezelfde wijze als omschreven in de startersset.

Finger Fashion, Beatrixstraat 4v 7161 DK Neede (Berkelland)

© 2006-2011 www.mijn-eigen-website.nl